Lago di Garda: Sirmione – perla dintre ape

În partea de Sud a Lacului Garda, la jumătatea distanţei dintre Desenzano şi Peschiera del Garda, se întinde pe o limbă de pământ Sirmione, perla staţiunilor de la Lago di Garda. Situată la 30 km de Brescia sau de Verona, această localitate e accesibilă cu maşina sau cu autobuzul pe care îl puteţi lua de la Desenzano. De reţinut este faptul că în centrul istoric este interzis accesul maşinilor, trebuie să lăsaţi maşina în una dintre parcările amenajate şi să mergeţi un pic pe jos.

Intrarea în centrul istoric se face pe la Castello Scaligero, monument emblematic al localităţii.

Veţi fi fascinaţi de frumuseţea centrului istoric, în care predomină grija pentru detaliu, regăsită în eleganţa clădirilor sau în explozia de culoare din vitrinele magazinelor. După o excursie la Sirmione, nu ai cum să te întorci acasă trist, este locul care îţi încarcă sufletul cu energie pozitivă.

Puteţi achiziona superbe produse de ceramică, specifice locului, sau obiecte din fier şi aramă.

După ce aţi vizitat Castelul, puteţi vizita Grotele lui Catulus, vă puteţi relaxa la una dintre numeroasele terase de pe lac, puteţi mânca o îngheţată delicioasă sau o pizza. Puteţi chiar sta la soare,  printre pietre sau pe pasarelă.
Staţiunea, ca majoritatea localităţilor de pe Lago di Garda, este frecventată cu precădere de nemţi (pe lângă italieni), de aceea e posibil să auziţi vorbindu-se în germană sau să vedeţi maşini cu numere de înmatriculare de Germania.

8 thoughts on “Lago di Garda: Sirmione – perla dintre ape

  1. Daca iti mai aduci aminte si ma poti sfatui: din Verona nu se poate ajunge cu trenul la Sirmione? sau trebuie luat trenul pana la Desenzano si de acolo autobuz? Multumesc.

  2. Trenul opreste in gara Desenzano, apoi iei autobuzul pana la Sirmione.

  3. Multumesc pentru raspuns. . Daca m-as duce in zona trei, patru zile si mi-as face baza in Verona; adica acolo sa stau la un hotel crezi ca e ok sa vizitez cateva orasele de la lacul Garda? Adica dimineata sa plec cu trenul din Verona si seara sa ma reintorc. Sau ar fi mai bine sa ma cazez undeva pe lac?

  4. E foarte bine cu baza la Verona, despre care am scris deja un articol: http://jurnaldenavetist.blogspot.it/2014/07/o-zi-in-verona.html. Trenul nu prea ajunge în multe dintre localităţile de la Lago di Garda, cel mai bine e sa vă deplasaţi cu autobuzul de la principalele gări http://www.visitgarda.com/it/treni-lago-garda/ şi http://www.visitgarda.com/it/treni-lago-garda/

  5. Va multumesc pentru promptitudine si amabilitate. Daca voi ajunge in zona (nu stiu cand se va intampla) o sa tin cont de sfaturile dumneavoastra.

  6. Cu multa placere! Va asteptam sa ne impartasiti impresiile din calatoria in Italia!

  7. […] vă recomandăm să alegeți Peschiera del Garda (localitatea în care se află Gardaland) sau Sirmione, de pe site-urile de […]

  8. […] mai scris pe blogul nostru despre lacurile din Nordul Italiei, în special despre Lago di Como, Lago di Garda și Lago d’Iseo. Acum a venit momentul să vă dezvăluim o altă destinație turistică […]

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.