Colecţii de navetişti: bufniţe în miniatură

Am scris până acum despre colecţiile noastre de navetişti: am povestit aşadar despre colecţiile de magneţi de frigider, vederi publicitare, stampe şi litografii. Astăzi vom vorbi despre o colecţie foarte originală, a unor prieteni dragi, navetişti şi ei. Este vorba despre o colecţie de bufniţe. Mărturisesc că până acum nu ştiam prea bine care e diferenţa dintre bufniţă şi cucuvea, dar de când urmăresc această colecţie, bufniţele mi-au devenit simpatice.

Aceasta este una dintre preferatele mele: culorile vii ale ceramicii strălucitoare îmi amintesc de Barcellona, de Parcul Guell şi de Gaudì.

Bufniţa de mai sus este din sticlă de Murano, cu elemente decorative specifice acestor obiecte.

Acest “gufo” (termenul din italiană) moţat este foarte original, realizat de un artist american.

Bufniţa rotunjoară ce te priveşte iscoditor este din ceramică marca “Thun”, foarte apreciată în Italia. Obiectele din această serie sunt pictate şi decorate în culori aurii, maronii, pe tonuri de bej.

Ansamblul “mama cu puiul” este realizat din sâmburele unui fruct exotic, iar ca aspect imită foarte bine fildeşul  (faţă de care e o alternativă sustenabilă)

Bufniţa de mai sus, prin culoare, forme şi linii, mă duce cu gândul la cubism. Dintre toate, mi se pare cea mai abstractă şi neconvenţională.

Exemplarul de mai sus provine din Trento şi reprezintă bufniţa studioasă, cu o carte în mână, aşa cum este prietena mea, pe care nu mi-o pot imagina altfel decât înconjurată de foi şi de cărţi.

Mai sus vedeţi un alt exemplar al colecţiei, frumos, înţelept, solitar şi izolat de restul lumii, iar în imaginea de mai jos puteţi revedea o “fotografie de familie”.

0 thoughts on “Colecţii de navetişti: bufniţe în miniatură

  1. …ce frumoase sunt…mie imi place bufnita abstracta si neconventionala…

  2. Mă bucur că îţi plac, sunt ale prietenei mele. Mi se pare o idee originală, sunt obiecte simpatice care amintesc de locuri vizitate, de momente din viaţă sau de oameni care i le-au dăruit. Am să adaug alte fotografii, pe măsură ce prietena mea îşi îmbogăţeşte colecţia.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.