“CaziNou” primeşte 10.000 Euro prin colectă publică

După săptămâni de aşteptări, am aflat astăzi cu bucurie că a fost posibilă strângerea sumei de 10.000 de Euro, prin colectă publică (crowdfunding). Este vorba despre un proiect care-şi doreşte “să readucă la viaţă”, pentru câteva zile,

Cazinoul din Constanţa

Se pare că aceasta este cea mai mare sumă strânsă vreodată pe vreo platformă de crowdfunding românească. Felicitări celor de la Calup (organizatorii evenimentului Cazi NOU), celor de la Crestemidei (platforma de crowdfunding) şi celor are au popularizat campania prin intermediul reţelelor de socializare!

3 thoughts on ““CaziNou” primeşte 10.000 Euro prin colectă publică

  1. N-au zis ca n-au banii? Acum au ?

  2. Se pare că organizatorii au încercat să strângă fonduri prin două metode: Crowdfounding (s-a materializat) şi sponsorizări (a eşuat). Din această cauză se pare că se încearcă amânarea evenimentului cu un an….

    Comunicat CALUP: "Ne bucurăm să vă anunțăm că am primit confirmarea succesului campaniei de crowdfunding. Crestem Idei a primit ieri dovada plății a 4.750 de EUR, care ne-au adus deasupra pragului de 10.000 EUR. Împreună am reușit să strângem cea mai mare sumă adunată pe o platformă de crowdfunding în România, ce urmează să finanțeze prima fază a proiectului CaziNou: lucrările de igienizare și de reparație necesare pentru a stopa, pentru moment, degradarea clădirii. Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul și încrederea acordate. Contribuția celor 259 de donatori a reușit să facă diferența între o atitudine indiferentă și o implicare benefică, transformând inițiativa grupului Calup în realitate.

    În ceea ce privește programul propus în perioada 1-10 August, din păcate nu s-au strâns încă fondurile necesare pentru concretizarea unui eveniment cultural relevant și de impact. În ciuda eforturilor depuse prin cereri de sponsorizare, cele mai multe companii au resursele alocate unor astfel de inițiative deja consumate. Prin urmare, am hotărât implementarea primei faze a proiectului (igienizare și stoparea degradării clădirii) anul acesta și amânarea programului cultural pentru anul viitor, cu condiția semnării unui nou acord cu Primăria Constanței. Considerăm că într-un an de zile vom avea timp suficient pentru strângerea unei sume substanțiale, prin care să se concretizeze deschiderea CaziNoului către publicul larg, pentru 10 zile de evenimente culturale.

    Săptămâna aceasta semnăm acordul de amânarea a evenimentului cu Primăria Constanța și începem demersurile pentru desfășurarea lucrărilor. Acestea se vor concentra pe conservarea clădirii pe perioada iernii și vor conține reparații ale acoperișului pentru stoparea infiltrațiilor, deratizarea și scoaterea porumbeilor din clădire, înlăturarea geamurilor sparte, închiderea golurilor și îndepărtarea deșeurilor inerte și menajere. Începem lucrările cât de curând printr-un proces bine documentat, așa că vă ținem la curent cu progresul nostru.

    Mulțumim că ne sunteți alături!"

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.