Constanța în prag de sărbători: lumini și umbre

Pentru că imaginile cu Constanța în prag de sărbători stârnesc de obicei nenumărate polemici din partea celor care ne urmăresc pe blog și pe pagina de facebook, ne-am propus să realizăm un album cu fotografii reprezentând principalele străzi ale orașului și câteva dintre locațiile bussinesurile private, împodobite de sezon.

În domeniul instalațiilor luminoase de Crăciun există o linie de demarcație foarte subțire între sublim și ridicol, între bun gust și kitsch, de aceea este foarte important ca aranjamentele să fie incluse într-un concept de ansamblu, să nu fie niciodată prea multe sau prea haotice dar nici prea sărăcăcioase, pentru a nu crea efectul contrar celui dorit.
Fără a uita nicio clipă faptul că nu ne aflăm în Londra, Paris sau New York, vom vedea cât s-au implicat instituțiile  dar mai ales privații, pentru a schimba aspectul orașului și a-i bucura pe locuitori. Niciodată nu e suficient și e loc de mai bine dar cred că un semnal important, un gest de implicare și creativitate trebuie să vină întotdeauna din mediul privat. Nu vorbim aici despre Harrods sau despre Hotelul Le Bristol dar avem pretenția că și la noi au sosit mărci foarte cunoscute și, odată cu acestea, idei proaspete despre cum se face marketing în sezonul invernal.

Ce am găsit în plimbrea noastră prin oraş? Brand-uri adormite, hoteluri scăldate în întuneric, restaurante de fițe cu doar câteva tuburi luminoase atârnate de o balustradă. Şi, în total, numai trei brazi mari și lați împodobiţi, nu la cine ştie ce bussines-uri importante ci la trei restaurante! Oare managerii marilor afaceri din oraş nu au auzit de CSR? Sau poate că bugetele au fost alocate pe bannere care “împodobesc” oraşul tot anul?
Vă invităm să urmăriţi fotografiile şi să ne oferiţi un top 3 al iniţiativelor private care merită promovate pentru implicarea lor în crearea unei imagini mai frumoase a oraşului (1. Foto a, 2. foto b, 3. foto c).

Dacă mai există şi alte decorațiuni demne de menționat care însă nouă ne-au scăpat, vă rugăm să ne trimiteţi o fotografie pe care o vom introduce în articol. Orice comentariu politic va fi moderat de administratorii paginii.
Primărie
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Instituţii
7. Gara maritimă
Centre comerciale
8. Centrul comercial TOM
9. Centrul comercial Cora
10. City Park Mall
11. Maritimo Shopping Center
12. Tomis Mall
Hoteluri
13. Hotel Millenium 
Restaurante

14. Cafe Cafe

15. Crazy

16. Entourage Caffe

17. Filicori Zecchini
18. Pizzico Restaurant
19 Rustic

20. Restaurant Voilà

One thought on “Constanța în prag de sărbători: lumini și umbre

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.