Târgul de Crăciun din București

Am vizitat Târgul de Crăciun din București de anul acesta într-o zi ploioasă de la începutul lunii decembrie. Din păcate, fotografiile nu reușesc să redea pe deplin atmosfera de acolo.

Am remarcat multitudinea căsuțelor, cu design uniform dar foarte variate în privința mărfurilor comercializate, prezența majoritară a articolelor de artizanat românesc autentic și buna calitate a produselor. Am văzut multe obiecte din ceramică realizate manual, care mai de care mai frumoase. Nu lipseau nici ornamentele pentru pomul de Crăciun, dintre care ne-au atras atenția în mod special globurile din sticlă pictate de la  celebra fabrică din Curtea de Argeș. În câteva căsuțe erau expuse spre vânzare costume populare tradiționale.Ne-au făcut cu ochiul borcanele cu miere, dulceață, murături și sticlele cu vin, țuică sau sirop.Nu am rezistat în fața acadelelor, a halviței și a feliilor uriașe de cozonac.Dar să trecem la treburi serioase: tarabele cu mâncare gătită. În fața Casei Poporului, lumea se îmbulzea la grătarele și la tăvile cu ceafă de porc, cârnați, coaste și ciolane. Vânzătorii erau frumos îmbrăcați, în ton cu sărbătorile de iarnă, și serveau cu mănuși.  Remarcați cutia cu șoric:Știm că printre cititorii noștri se găsește mereu câte un câcotaș, așa că anticipăm criticile voastre și spunem și ce nu ne-a plăcut la Târgul de la București:

 • în primul rând, prețurile ni s-au părut de cele mai multe ori exagerate pentru buzunarul românului de rând: Crăciunul este o sărbătoare pentru toți, nu doar pentru cei cu dare de mână, așa că, le recomandăm comercianților să nu urmărească doar câștigul în scurt timp;
 • abundența exagerată a produselor pe bază de carne și lipsa alimentelor de post: să nu uităm că, de la deschiderea târgului și până la Crăciun sunt mai bine de trei săptămâni în care mulți români postesc;
 • lipsa locurilor de parcare în apropiere.

În încheiere vă lăsăm cu urarea de “Crăciun fericit!” și cu imaginea scenei pe care evolua formația Voltaj, la repetițiile pentru concert.

4 thoughts on “Târgul de Crăciun din București

 1. Abia aștept sa merg și eu!!! Mi-a lăsat gura apa

 2. Îmi pare bine că v-a plăcut târgul. Noi ne-am cam obișnuit cu astfel de târguri, pentru că se organizează în București cu orice ocazie, chiar și fără.
  Anul acesta nu am ajuns la târgul din Piața Constituției, dar anii trecuți parcă îi lipsea ceva care să te facă să te simți bine, atmosfera, nu știu ce.
  Ați ajuns la București și nu ați dat un semn? Mi-ar fi plăcut să ne vedem.

  • 🙂 am fost prin București doar în trecere, între munte și aeroport.
   Și acum lipsea oarecum atmosfera și bucuria, am pus-o pe seama ploii, dar se pare că românii nu prea mai știu să se bucure la nimic. Am observat asta la concerte, la evenimente, cred că sunt mult prea apăsați de grji mult mai mari sau au așteptări greu de satisfăcut.
   Mie nu îmi venea să cred că era Voltaj pe scenă, nu mă mai dezlipeam de acolo, am trăit o oră de fericire deplină.
   Știu că poate părea exagerat, dar înainte de a lua bilete de avion ca să meargă la târgurile de Crăciun de la Viena sau de la Innsbruck, cei care doresc să simtă atmosfera de sărbătoare ar putea să se oprească un pic și în cel din București.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.