Cinque Terre, paradisul colorat

Greu de ajuns dar și mai greu de plecat! Cam așa aș face o scurtă prezentare pentru un loc unic, inclus în patrimoniul UNESCO, situat pe fâșia de litoral cuprinsă între Genova și La Spezia. Ca să ajungi cu mașina la Cinque Terre (Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore) ai nevoie de mare răbdare, ceva experiență la volan și mult noroc pentru a putea găsi un loc în parcările scumpe și insuficiente (20-30 locuri pentru fiecare localitate). În aceste condiții, cea mai bună alegere este trenul de pe ruta Genova – La Spezia, care circulă foarte des iar gările sunt situate chiar în centrul micilor localități.

Din România, cea mai bună variantă pentru a ajunge aici este cu avionul, cu aterizare pe aeroportul din Pisa sau din Milano. Dacă de la Pisa trenul face cam 2 ore până la Manarola, din Milano avem nevoie de puțin peste 3 ore. Mersul trenurilor și prețurile puteți să le consultați aici. Pentru cazare vă recomandăm booking.com, multe dintre locurile de cazare fiind în pensiuni sau bed and breakfast. Odată ajunși aici, nu vă rămâne decât să intrați în atmosfera de vacanță, să vă bucurați de restaurantele cu specific pescăresc,  de o plimbare cu vaporașul sau de o scufundare.

Și tot aici puteți să faceți o plimbare pe unul dintre cele mai romantice trasee din lume, „La via dell’amore”, o potecă suspendată deasupra mării care face legătura între Riomaggiore și Manarola. Peisajele sunt spectaculoase și greu de descris în cuvinte, așa că vă lăsăm să le vedți așa cum le-am surprins noi la acest sfârșit de aprilie.

Liguria0157CWG_0091 Liguria0052Liguria0074 Liguria0084 Liguria0095 Liguria0110 Liguria0130 Liguria0195 Liguria0218 Liguria0259 Liguria0301 Liguria0319

2 thoughts on “Cinque Terre, paradisul colorat

  1. Foarte utile informatiile! Ador la nebunie cum arata locul asta. Trebuie sa ajung si eu candva pe aici…

    • Jurnal de Navetist

      Când te hotărăști să mergi, îți dăm toate detaliile. Merită să stai cel puțin două zile în Liguria, să vezi Cinque Terre, Portovenere, Portofino, Genova…

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.