52 de euro distracție pentru un an, Gardaland

Am fost în ultimii 10 ani de vreo 30 de ori  la Gardaland și plec de acasă de fiecare dată cu gândul că o să mă plictisesc, însă niciodată nu s-a întâmplat acest lucru. Dacă mai adaug și faptul că cel mic nu reușește niciodată în cele 8 ore să-și încheie lista cu atracții pe care a stabilit-o la plecare, o să vă dați seama de ce anul acesta am optat pentru un abonament anual. A mai contat și un mic amănunt, prețul! Dacă biletul pentru o zi costa 39,50 de euro, varianta de a scoate din buzunar 52 euro pentru un an întreg mi s-a părut de neratat.

Dar să vedem cum progamăm o minivacanță la Gardaland, cu plecare din Constanța:

Pentru cazare vă recomandăm să alegeți Peschiera del Garda (localitatea în care se află Gardaland) sau Sirmione, de pe site-urile de rezervări.

Ziua 1. Zbor Constanța- Milano Bergamo (Blueair), recomandăm plecarea duminică cu retur miercuri, deoarece în zilele libere parcul este extrem de aglomerat, cozile pentru intrarea la o atracție putând să dureze și peste o oră.  Noi am fost în cursul săptămânii, când timpii de așteptare erau practic inexistenți.

Milano Bergamo (aeroport) – Milano (Stazione Centrale – gară) – autocare care fac legătura la prețul de 5 euro.

Ajunși în gară puteți lăsa bagajul la serviciul “Bagaje de mână” (6 euro/bagaj) și să mergeți cu metroul cinci stații (1,5 euro prețul unui bilet) până în centrul orașului Milano (Piazza Duomo).  În 3-4 ore puteți să vă faceți o idee despre centrul orașului și despre atracțiile sale principale.

Și pentru că probabil cei mici au obosit, trebuie să vă întoarceți la gară de unde o să cumpărați bilete (10 Euro) pe relația Milano – Peschiera del Garda (1h 30min).

Ziua 2. Dedicată parcului până la închidere. În parc este permis accesul cu mâncare și băuturi de acasă dar și numeroasele restaurante sunt extrem de tentante datorită decorurilor (prețuri 7-10 euro/meniu gen McDonalds). O plimbare spre seară pe malul lacului poate să încheie la modul superlativ o zi de vacanță.

Ziua 3. Dacă nu vreți să dedicați o nouă zi parcului, la doar câteva minute de Peschiera puteți să vizitați Parco Natura Viva sau să luați trenul până la Verona (20 min/ 3 euro).

Ziua 4. Cu trenul pe traseul Peschiera del Garda – Bergamo, apoi autocarul Bergamo – Aeroport, și avionul până la Constanța.

Recomandăm pentru această vacanță lunile aprilie-mai sau septrembrie-octombrie deoarece avionul are prețuri foarte bune, nu este foarte cald și nici numărul de turiști nu este foarte mare.

Să sperăm că nu am uitat nimic, dar dacă totuși s-a întâmplat vă așteptăm întrebările la comentarii.

Gardaland0583 Gardaland0576 Gardaland0546 Gardaland0535 Gardaland0539Gardaland0472Gardaland0478 Gardaland0504 Gardaland0461 Gardaland0455Gardaland0520 Gardaland0514 Gardaland0445 Gardaland0431 Gardaland0401Gardaland0422 Gardaland0430 Gardaland0381 Gardaland0387Gardaland0410 Gardaland0603Gardaland0591

6 thoughts on “52 de euro distracție pentru un an, Gardaland

 1. Buna ziua! Multumesc mult pentru recomandarile de aici, m-au ajutat sa aleg si eu minivacanta de 1 iunie pentru copii! Imi puteti spune, va rog mult, cat dureaza drumul de la Peschiera del Garda pana la aeroportul Milano Bergamo? Va intreb ca sa stiu vum sa ma organizez in dimineata plecarii. Multumesc mult!

  • Jurnal de Navetist

   Bună ziua, ne bucurăm foarte mult că sugestiile noastre vă pot fi de ajutor și vă urăm din suflet vacanță plăcută! Nu ați specificat totuși cu ce mijloc de transport vă deplasați pe durata șederii în Italia. Cu mașina sunt 94 de km de la Peschiera del Garda până la aeroportul Orio al Serio, depinde de trafic în cât timp îi parcurgeți. Dacă vreți să luați trenul/autobuzul, situația se schimbă în funcție de programul curselor, de sezon și de ziua săptămânii.

 2. Buna ziua. Daca ne puteti lamuri putin. Mergem la Gardaland sapt viitoare si dorim sa luam abonamentul VIP cu fastpass adrenaline ( la 5 atractii). E mai bine sa luam abonamentul online sau la intrarea in parc? Online e 85 euro…nu stiu daca la casa e mai mult sau mai putin…multumesc

  • Jurnal de Navetist

   De obicei, la orice tip de abonament sau de bilet, e mai convenabil online. În ce privește statul la cozi, depinde de zile, dacă mergeți în cursul săptămânii nu e multă lume și nu e mult de așteptat,treceți lejer și fără fastpass.

 3. Buna!Frumos și interesant articol!Eu vreau demult sa ajung la Gardaland,cu copilul meu,însă ai idee sa îmi spui cât ar fi bugetul pt 2 Adulți și 1 copil ,pt o minivacanța ,sau cât te-a costat pe tine? Și îmi poți spune care e cel mai convenabil hotel in Peschiera ,ca preț și ca distanță pana la parc?Multumesc și la cât mai multe articole.

  • Mulțumim! Trebuie să urmărești pe site-ul Parcului eventuale promoții pentru intrare. Copiii au reducere. Noi luăm abonament anual pentru că oricum mergem de cel puțin 4-5 ori pe an și e rentabil.
   Nu am stat la hotel pentru că locuim în Italia și mergem cu mașina, de aceea trebuie să te uiți pe booking să alegi o cazare convenabilă în apropiere.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.