
“Capitala gustului” sărbătorește recunoașterea UNESCO
În urmă cu câteva zile, orașului Parma i-a fost conferit de către Unesco titlul de “Oraș al creativității în gastronomie“. Un semn de recunoaștere deosebit de important la nivel internațional, pentru această localitate din regiunea Emilia-Romagna, regiune în care există o mare concurență în domeniul alimentar. O să vă ofer doar câteva cifre din discursul ținut cu ocazia sărbătoririi acestei reușite: prima regiune din Europa din punct de vedere al numărului de produse DOP-IGP (41), o producție în sectorul alimentar estimată la 20 de miliarde de Euro, locul doi în Europa cu peste 7000 de firme în sectorul agro-alimentar (70.000 angajați), export de 5,5 miliarde de Euro!
Revenind la sărbătoarea din piața Garibaldi, o să observați în imaginile următoare câteva dintre produsele – brand pentru care orașul a primit această recunoaștere: Prosciutto di Parma, Parmigiano, Culatello, Coppa di Parma, Salume di Felino, acciughe. O spectaculoasă apariție a fost aceea a unor importanți chef stellati , alături de aceea a elevilor de la ALMA – Scuola Internazionale di Cucina. Cei aflați în piață au ascultat discursurile oficialităților, au gustat din produsele oferite și au ciocnit câte un pahar de vin, mândri de reușita orașului lor.